MedWatch

Analytiker: Anbefaling løfter Lundbecks værdi

Nattens anbefaling fra et amerikansk ekspertpanel af en udvidet indlægsseddel for depressionsmidlet Brintellix kan ifølge analytiker få markedet til at fokusere mere på de langsigtede muligheder hos Lundbeck.

Foto: Lundbeck, PR

Alm. Brand Markets skruer op for sin optimisme omkring medicinalselskabet Lundbeck, efter at et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sent onsdag aften åbnede op for en udvidet indlægsseddel for depressionsmidlet Brintellix.

Finanshuset løfter sin anbefaling af Lundbeck-aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet skrues op til 255 kr. fra 240 kr.

"Vi ser stor sandsynlighed for, at FDA følger anbefalingen. Det vil løfte markedets estimater væsentligt. Vi vurderer, at en godkendelse i sig selv kan løfte værdien af Lundbeck med 15-20 kr. per aktie. Vi ser desuden dette få markedet til at fokusere mere på de langsigtede muligheder hos Lundbeck - og dermed tage fokus væk fra de kortsigtede resultater, der kun indikerer 200-220 kr. per aktie," skriver analytiker Michael Friis Jørgensen i et analysenotat.

Han vurderer, at investorerne allerede i torsdagens handel vil indregne cirka halvdelen af den ekstra værdi på 15-20 kr. per aktie og dermed sende Lundbeck op med 7,5-10 kr. Det svarer til en stigning på mellem 3,5 og 4,6 pct.

Med beviser for effekt på kognitiv dysfunktion på indlægssedlen for Brintellix, kan Lundbeck ifølge Michael Friis Jørgensen få en unik position på markedet.

"Lundbeck vil have det eneste produkt på markedet med indlægsseddel på kognitive effekter. FDA sætter fokus på dette område, hvilket kan betyde, at læger i højere grad også vil gøre det. Vi ser den endelige godkendelse betyde, at markedet igen vil indregne et peak-salg af Brintellix tættere på Lundbecks høje ende af selskabets målsætning," skriver han i analysen.

Overbevisende anbefaling

Afgørelsen fra FDA's ekspertpanel er blot en anbefaling til lægemiddelstyrelsen om at indføre ændringen. En positiv anbefaling er dog typisk så godt som en endelig godkendelse hos myndighederne. FDA ventes at træffe en endelig afgørelse om Brintellix den 28. marts, oplyser Lundbeck.

Anbefalingen af en eventuelt udvidet indlægsseddel var da også - med stemmerne 8-2 - ganske overbevisende efter en afvejning, hvor panelet blandt andet diskuterede, hvorvidt kognitiv dysfunktion - det vil sige nedsat koncentrationsevne eller evne til at tænke og ubeslutsomhed - kan repræsentere et væsentligt behandlingsmål.

Men det kan det umiddelbart, lyder vurderingen altså, og det styrker salgsargumenterne for Brintellix på det amerikanske marked.

"Vi er glade for komitéens anbefaling om, at vi har tilvejebragt tilstrækkelig dokumentation til understøttelse af effekten af Brintellix til behandling af aspekter ved kognitiv dysfunktion forbundet med depression. Den positive afstemning understøtter værdien af den forskning, vi har foretaget vedrørende kognitive symptomer vel vidende, at patienter har behov for valgmuligheder," siger Anders Gersel Pedersen, der er forskningsdirektør hos Lundbeck, i en meddelelse fra selskabet.

"Vi er endvidere glade for, at vor ansøgning repræsenterer den første registreringsansøgning til FDA vedrørende dette emne, og vi ser frem til at arbejde sammen med FDA vedrørende den videre gennemgang," fortsætter han.

Brintellix er udviklet sammen med Lundbecks japanske partner, Takeda Pharmaceuticals, og Lundbeck har selv tidligere løftet sløret for et topsalgsestimat på mellem 5 og 10 mia. kr.

FDA markedsføringsgodkendte Brintellix som behandling af svær depression hos voksne den 30. september 2013, og midlet er også godkendt i yderligere 64 lande.

Lundbeck-aktien sluttede onsdag 1,8 pct. lavere i 216,90 kr.

 Tommelfingeren op til Lundbeck-middel i USA

 Sydbank: Godt at FDA åbner op for diskussion af Brintellix

 FDA-rapport antyder problemer med Brintellix-data

 Skæbnetime for Lundbecks milliardhåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier