MedWatch

Obama vil bruge 5,2 milliarder på kræftforskning i 2017

I sin State of the Union-tale sagde præsidenten, at USA som det første land vil finde en kur mod kræft.

Foto: Evan Vucci/AP/POLFOTO

Den amerikanske præsident vil bruge milliarder på forskning i kræft, som han har erklæret krig mod i sit sidste år som præsident.

Obama beder Kongressen om at afsætte 755 millioner dollar - eller 5,2 milliarder kroner - til forskning i kræftbehandling i 2017, oplyser Det Hvide Hus.

I sin årlige State of the Union-tale sagde præsidenten i januar, at USA skal være det land, der én gang for alle finder en kur mod kræft.

Vicepræsident Joe Biden, der sidste år mistede en søn til kræft, skal stå i spidsen for indsatsen.

Biden sagde i januar i forbindelse med udnævnelsen, at han vil arbejde for at inspirere forskere til gennembrud på området.

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier