MedWatch

FDA-rapport antyder problemer med Brintellix-data

En rapport fra et FDA-ekspertpanel fremhæver potentielle problemer med de statistiske data for Lundbeck og partneren Takedas antidepressiv, Brintellix.

Foto: Lundbeck, PR

Det amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har i en intern rapport forud for en vigtig afstemning om Lundbeck og Takedas fælles lægemiddel, Brintellix, fundet statistiske fodfejl i et af de to selskabers studier af Brintellix.

Det fremgår af en intern rapport fra FDA.

FDA's feltinspektør har fundet frem til fem patienter i et forskningscenter i et af Lundbecks og Takedas studier, der har fået noteret forkerte såkaldte Digit Symbol Substitution Test-resultater. De forkerte resultater ser dog ikke ud til at have haft signifikant indflydelse på opfyldelsen af studiernes primære effektmål. FDA påpeger imidlertid, at fodfejlen giver anledning til en vis bekymring.

"En ny analyse af de rettede data har ikke ændret ved konklusionerne omkring de primære effektmål. Men selv om der ikke var nogen markant afvigelse i de overordnede effektmålinger, skal det noteres, at hvis der er sket lignende fejl i andre centre, der ikke er blevet inspiceret, kan effekterne af sådanne fejl ved ikkeinspicerede centre ikke måles," skriver FDA i rapporten.

De amerikanske lægemiddelstyrelse skal 3. februar diskutere, hvorvidt Lundbeck og partneren Takedas har offentliggjort tilstrækkeligt med dokumentation for, at partnernes antidepressive lægemiddel, Brintellix, kan have positive evner på de kognitive evner hos patienter med svære depressioner.

 Efter fyringer og nedskrivninger: Nu skal Lundbeck levere

 Skæbnetime for Lundbecks milliardhåb

 ”Hard Kåre” imponerer – men sporene skræmmer 

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier