MedWatch

Shkreli reddet på målstregen

Martin Shkreli skulle i dag have mødt i Senatet i Washington for at forklare hans eksorbitante prisforhøjelser på medicin, men weekendens dårlige vejr i USA kom til ham til undsætning.

Han har slået sig i tøjret, men hjælpen kom fra en uventet kant.

Den tidligere medicinalboss for Turing, Martin Shkreli, skulle i dag tirsdag have stillet op i det amerikanske senat i forbindelse med en lang række høringer om opskruede medicinalpriser. Men på grund af weekendens snestorm har senatet nu udskudt høringen af Shkreli til 4. februar. Det skriver FierceBiotech.

Det har været uvist, om den forhadte Shkreli overhovedet ville dukke op til høringen. Den 32-årige tidligere medicinalchef blev anholdt i december og sigtet for svindel med værdipapirer, og han har via sin advokat påberåbt sig ”the fifth amendment”, som er en paragraf i USA's forfatning, der tillader en person at lade være med at vidne mod sig selv i en straffesag.

Senatet har dog afvist Shkrelis forsøg på at undgå at stille op og forklare, hvorfor han som chef for Turing fra den ene dag til den anden hævede prisen med over 5.000 pct. på det gamle lægemiddel Daraprim, som Turing havde opkøbt.

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli på udkig efter nye advokater

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier