MedWatch

Lilly indsender hjerte-kar-data for diabetespille

Medicinalvirksomhederne Eli Lilly og Boehringer Ingelheim opruster yderligere på deres diabetesmedicin, Jardiance, og har ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder om at tilføje data fra et hjerte-kar-studie til medicinens indlægsseddel.

Foto: Eli Lilly

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly har ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, om at få tilføjet data fra sit hjerte-kar-studie med diabetespillen Jardiance til medicinens indlægsseddel.

Ifølge en meddelelse fra Eli Lilly mandag eftermiddag har FDA kvitteret for modtagelsen og vil nu behandle ansøgningen i den kommende tid.

Eli Lilly og partneren Boehringer Ingelheim annoncerede i september opsigtsvækkende data fra hjerte-kar-studiet med Jardiance. Pillen har som det første diabetesmiddel nogensinde vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-død i diabetespatienter med 38 pct.

Herhjemme ventes Novo senere i år at annoncere data fra et hjerte-kar-studie med diabetesmidlet Victoza.

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier