MedWatch

Nedskæringer er tilsyneladende på programmet i Sanofi

Den franske medicinalkoncern Sanofi vil eftersigende snart annoncere en række signifikante nedskæringer i deres arbejdsstyrke. Det er særligt selskabets besværligheder inden for diabetes, der ligger bag.

Foto: PR

Ifølge en række unavngivne kilder, så er franske Sanofi på vej med en større nedskæringsrunde blandt koncernens medarbejdere. Hvis rygterne viser sig at holde stik, så kommer meldingen inden den 9. februar, når selskabet fremlægger sin årsrapport. Det skriver Biospace.

Nedskæringerne skal være et led i den nye adm. direktørs strategi for at vende den seneste tids negative udvikling i koncernen. Tilbage i november sagde adm. direktør, Oliver Brandicourt, at man skulle fokusere på at bygge en portefølje op om områder, hvor man kunne vinde, så man kunne skabe ”en mere strømlinet og ansvarlig organisation.”

Det er særligt diabetesområdet, hvor det er gået mindre godt for Sanofi i det seneste stykke tid, blandt andet på grund af øget konkurrence mod den mangeårige bestseller Lantus. Selskabets ledelse har allerede meldt, at salget inden for diabetes forventes at falde med omkring 7 pct. i 2015 og fortsat falde helt ind i 2018. Derfor har Sanofi blandt også kastet op mod 6 mia. efter nye diabetesprodukter, som skal hjælpe selskabet med at tage kampen op mod de primære rivaler, Eli Lilly og danske Novo Nordisk.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier