MedWatch

Medier: GSK og Qualcomm overvejer joint venture

Storbritanniens største medicinalselskab fører samtaler med teknologikæmpen Qualcomm om at oprette et joint venture, melder flere internationale medier.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

En lang række internationale medier meldte onsdag, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline (GSK) ligger i forhandlinger med den amerikanske teknologigigant Qualcomm om at oprette et nyt fælles selskab.

Der er endnu ikke sluppet mange detaljer ud om det mulige samarbejde og ingen af parterne har ønsket at kommentere på mediernes oplysninger, der stammer fra anonyme kilder, som Bloomberg har talt med.

Qualcomm har gennem afdelingen Qualcomm Life et stort fokus på life science-industrien, hvor nye muligheder indenfor telemedicin tidligere har været i fokus.

Tidligere på måneden indgik selskabet et samarbejde med schweiziske Novartis angående udvikling af en ny generation af medicinalselskabets inhalatorer, der bruges indenfor behandling af respiratoriske sygdomme som astma og KOL.

Netop lægemidler mod respiratoriske lidelser er et af fokusområderne for GSK, og det er ikke utænkeligt, at et eventuelt samarbejde med Qualcomm ville falde inden for dette segment.

Novartis samarbejder med Qualcomm om KOL-udstyr

Roche i nyt samarbejde med teknologimastodont

Qualcomm Life udvider platform med opkøb

Qualcomm ser unik telemedicinplatform i Danmark

Åben invitation fra global kæmpe til danske virksomheder

Amerikansk teknologikæmpe begejstret for dansk telemedicin

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier