MedWatch

Bill Gates-støttet alliance i ebola-aftale med Merck

Den Bill Gates-støttede vaccinealliance, Gavi, har indgået en tocifret millionaftale med Merck om en vaccine, der skal beskytte mod fremtidige udbrud af ebola.

Foto: Sunday Alamba/AP/POLFOTO

Den globale vaccinealliance Gavi, der blandt andet har Bill Gates-fonden Bill & Melinda Gates Foundation i ryggen, har indgået en vaccineaftale med Merck. Det skriver Reuters.

Aftalen, der er på 5 mio. dollars, 34,33 mio. kr., omhandler vaccinen VSV-ZEBOV, som Merck udvikler til at beskytte mod fremtidige udbrud af den dødelige ebola-virus. Ifølge en meddelelse fra Gavi vil aftalen hjælpe med til at tage den eksperimenterende vaccine gennem senfase-studierne til lilcensering og derefter gennem prækvalifikation af Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Bliver vaccinen godkendt, kan den blive en af de første licenserede ebola-vacciner, og Gavi vil kunne begynde at købe den for at oprette et lager for fremtidige udbrud.

Aftalen er indgået med forståelsen af, at vaccinen vil blive forelagt en licens ved udgangen af 2017. Som en yderligere del af aftalen vil Merck sikre, at 300.000 doser af vaccinen er tilgængelige fra maj 2016. De skal bruges i udvidede kliniske forsøg samt i nødstilfælde, mens udviklingsarbejdet fortsætter.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier