MedWatch

Outsider vil hente trecifret millionbeløb til biosimilært sats

Det biosiomilære område er udpræget et spil for de store giganter, da det er særdeles omkostningstungt, men nu forsøger en amerikansk biotek-aktør sig alligevel.

Amgen, Sandoz, Eli Lilly, Mylan, Biogen og Samsung er alle i færd med at udvikle eller udrulle biosimilære lægemidler. Fælles for alle disse selskaber er, at de har særdeles dybe lommer, hvilket umiddelbart er en forudsætning for at beskæftige sig med at forsøge at udvikle versioner af allerede eksisterende biologiske lægemidler. Det er en dyr proces, og det er en dyr produktion.

Men et amerikansk biotekselskab forsøger sig ifølge FierceBiotech også, uden de helt store midler. Det er Oncobiologics, som med direktør og medejer Pankaj Mohan i spidsen forsøger at udvikle biosimilære versioner af gigtlægemidlet Humira og kræftlægemidlet Avastin.

Selskabet har gennemført fase 1-studier med de to midler og vil nu gå på børsen i USA for at hente 115 mio. dollars, svarende til 788 mio. kr., som skal bruges til at gennemføre fase 3-studier med midlerne, så selskabet kan få dem på markedet. Derudover er seks yderligere lægemidler i præklinisk udvikling.

Biogen og Samsung får godkendt biosimilært gigtmiddel

Patentmyndigheder afviser Amgen

Mylan afsætter milliardbeløb til udvikling af biosimilære lægemidler

Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier