MedWatch

Abbott må tilbagekalde sterilt fremstillede produkter

Alle sterilt lavede produkter fra Abbotts blandingsapotek kaldes nu tilbage i Californien. Tibagekaldelsen gælder over et år tilbage.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Abbotts blandingsapotek kalder nu frivilligt alle sterilt blandede produkter tilbage i staten Californien. Det fremgår af FDAs hjemmeside.

Produkterne omhandler injicerbare lægemidler, sterile opløsninger, øjendråber og øjensalver og gælder alt, der er uddelt mellem 1. januar 2015 og 14. januar 2016.

Tilbagekaldelsen sker på baggrund af en serie af FDA-inspektioner hos Abbott-apoteket i Berkely i Californien. Hvad der specifikt har fremkaldt det drastiske skridt fremgår ikke af hjemmesiden, hvor der bare står, at hvis der er en mikrobiel forurening i sterile produkter, så er der risiko for alvorlige og potentielt livstruende infektioner hos brugeren.

Abbotts apotek har endnu ikke fået nogle henvendelser om bivirkninger i forbindelse med produkterne, som kun er distribueret fra apotekets facilitet i Berkeley.

Abbott teamer op med fodboldstjerne

Abbott leverer stort set som forventet

Abbotts og AbbVies danske datterselskaber viser igen flotte resultater efter opsplitning

 

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier