MedWatch

Novo scorer politikerpoint i Iran

Novo Nordisk blev flere gange fremhævet af udenrigsminister Kristian Jensen (V) under et eksportfremstød i Iran. Hos Novo Nordisk er der ingen tvivl om det store potentiale i landet (rettet 09.46).

Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO

Danske Novo Nordisk har et kæmpe forspring - målt på politisk goodwill - i forhold til konkurrenterne i Iran, når de vestlige sanktioner mod landet lempes. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi takker Novo Nordisk for ikke at have efterladt os alene under sanktionerne og for nu at bygge en fabrik i Iran," lød det indledende til udenrigsminister Kristian Jensen (V) ifølge avisen, da han i forrige uge besøgte Sundhedsministeriet i Teheran.

Og der var flere roser til Novo Nordisk under eksportfremstødet i Iran, hvor også hvor Leo Pharma, Lundbeck, Ambu, Europe Medical Solution og Healthcare Denmark var med.

I Novo Nordisk, der netop har investeret godt en halv milliard kr. i en ny fabrik i Iran, er der ingen tvivl om potentialet i landet, hvor man estimererer, at der i 2035 er tale om 8,4 mio. behandlingskrævende patienter, der i snit skal have behandling for 471 dollars.

Rettet 09.46. I første citat fremstod det som om, at det var udenrigsminister Kristian Jensen, der takkede Novo. Det var derimod en repræsentant fra Sundhedsministeriet i Teheran.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier