MedWatch

Ugebrev: Onxeo må på kapitaljagt i år

Det fransk-danske biotekselskab Onxeo har brug for kapital i år, hvis det vil fortsætte planen om at føre flere af selskabets lægemidler i fase 3 i løbet af 2016, vurderer Økonomisk Ugebrev.

Onxeos har behov for kapital og ventes i løbet af de næste 6-12 måneder at polstre sig ved at foretage en emission i markedet.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Onxeo's cash burn var på 21 mio. euro i de første ni måneder af 2015, hvilket har efterladt selskabet med et likvidt beredskab på 35,8 mio. euro ultimo september, oplyser ugebrevet, og ledelsen skriver i regnskabet, at man har en forventning om, at det nuværende kapitalberedskab vil være tilstrækkeligt til at finansiere de igangværende kliniske programmer frem til medio 2017."

Det illustrerer ifølge ugebrevet med al tydelighed, at Onxeo pt. ikke er i en forfatning til at opstarte nye omkostningstunge fase 3-studier uden snarlig tilførsel af ny kapital fra enten en emission eller fra indgåelse af en større global partneraftale på for eksempel Livatag.

"Vi venter, at Onxeo må i markedet og hente ny kapital inden for 6-12 måneder, hvis man fastholder, at man vil tage både Validive og Belinostat i fase 3-afprøvning i 2016," skriver ugebrevet, der venter, at det scenarie med al sandsynlighed vil sætte aktien under yderligere pres.

Derfor anbefaler ugebrevet nu "neutral" og sætter kursmålet til 18.

Aktien lukkede fredag i 23,30 kr.

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier