MedWatch

Apple opruster på medicofronten

Nyansættelser skal hjælpe teknologiganten Apple med at manifestere sig inden for life science.

Paul Sakuma/AP/POLFOTO
Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO

For it-giganterne er det nye satsningsområde life science, og nu opruster Apple yderligere for at være med i front.

Det skriver Biospace, der kan oplyse, at Apple annoncerer efter nye folk til sin sundhedsteknologi-afdeling, herunder biomedicinske ingeniører og en laboratorietekniker.

Apple fokuserer på at udvikle bærbart medicinsk udstyr, og har annonceret, at der inden alt for længe vil komme en ny enhed fra den amerikanske teknologiudvikler. Det bliver dog ikke en ny version af Apple-uret, som delvist er udviklet med tanke på sundhedsapplikationer. Uret kan måle alle ens bevægelser, når man for eksempel går tur med hunden, leger med ungerne eller går op af trappen. Det kan også holde øje med, hvornår man står stille og opfordre til, at man rører sig noget mere.

Men Apples øverstkommanderende, Tim Cook, har sagt, at man ikke vil bruge Apple-uret til medicinske formål, fordi man ikke vil have det igennem FDAs tunge regulatoriske processer. Men man vil komme med noget lignende.

Vigtigt værktøj

Den slags bærbar teknologi, som kan indsamle sundheds- og fitness-data, er et vigtigt værktøj for medicinalvirksomheder i forhold til udvikling af nye behandlinger mod forskellige sygdomme. Kæmpe bunker af patientdata vil give virksomhederne mulighed for at udvikle medicin, der er målrettet særlige grupper af patienter.

Apple offentliggjorde i april sidste år deres ResearchKit, som er software udviklet til at indsamle medicinske data ved hjælp af mobilt udstyr. Mere end 60.000 entusiastiske iPhone-brugere downloadede en app baseret på ResearchKit. De første apps udviklet med Research Kit går ind og kigger på astma, brystkræft, hjerte/kar-sygdomme, diabetes og Parkinsons sygdom.

I juli meddelte GlaxoSmithKline og Purdue Pharmaceuticals, at de vil bruge Appels ResearchKit til at integrere information ind i kliniske studier.

Hint fra Apple-topchef om medicinsk udstyr

GSK hopper med på Apple-vognen

GSK hopper med på Apple-vognen

Medie: Apple har indtaget de amerikanske hospitaler

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier