MedWatch

Eli Lillys diabetespille snupper markedsandele

Amerikanske Eli Lilly fortsætter med at tage markedsandele på markedet for diabetes i USA med selskabets store lægemiddelsucces.

Eli Lillys diabetespille Jardiance vinder hastigt frem på det amerikanske marked, efter at selskabet i september sidste år præsenterede data, der viste hjerte-kar-mæssige fordele ved brug af medicinen.

Ifølge Bloomberg News voksede receptudskrivningen på Jardiance med 27 pct. på det vigtige amerikanske marked i fjerde kvartal fra tredje kvartal.

De konkurrerende diabetespiller Invokana fra Johnson & Johnson samt Farxiga fra Astrazeneca havde vækstrater på 3-4 pct.

Eli Lilly og partneren Boehringer Ingelheim blev i september de første nogensinde til at vise hjerte-kar-mæssige fordele ved behandling med et diabetesmiddel. Data fra et stort sikkerhedsstudie med Jardiance viste, at pillen reducerer risikoen for hjerte-kar-død med 38 pct.

Johnson & Johnson samt Astrazeneca er også i færd med at gennemføre store hjerte-kar-studier med deres diabetespiller. De første data ventes at komme fra Johnson & Johnson i 2017.

Lillys diabetespille vinder terræn

Analyse: Magtfulde storkunder og et korruptionsramt Kina udfordrer Novo i 2016

”Man skal aldrig være for selvtilfreds. Så går det galt”

Sådan vil Boehringer angribe diabetes

Entusiastiske læger kan give Novo-rivaler medvind

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier