MedWatch

Kæmpe medicinalhandel stjæler fokus i grøn start

Efter en hård start på 2016 åbner det amerikanske aktiemarked i grønt mandag, hvor handlen mellem Shire og Baxalta stjæler fokus.

Det amerikanske aktiemarked åbner i plus mandag, hvor en gigantisk milliardhandel i medicinalsektoren tager overskrifterne.

Det er britiske Shire, som har kastet et beløb svarende til omkring 220 mia. kr. efter amerikanske Baxalta, og det giver stor medvind til sidstnævnte.

Ifølge aftalen, der anbefales af bestyrelserne i begge selskaber, modtager aktionærerne i Baxalta 18 dollar kontant samt 0,1482 aktie i Shire for hver aktie, de ejer i det amerikanske selskab.

Handlen har været fremme på rygtebasis i flere måneder, og efter den officielle bekræftelse stiger Baxalta-aktien 2 pct. i mandagens første handler.

Det generelle marked er også åbnet i plus på ugens første handelsdag. Efter kort tids handel stiger de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, med 0,6-0,8 pct.

Fokus på regnskabssæson

Fremgangen er tiltrængt for investorerne, der i sidste uge oplevede den værste start på et aktieår i meget lang tid, da markedet faldt over 6 pct. målt på S&P 500-indekset.

Sidste uge var påvirket af en stor nedtur på det kinesiske aktiemarked, hvilket blandt skyldtes svage nøgletal og frygt for en opbremsning i væksten. Derudover spillede en fortsat faldende oliepris også ind.

Ser man bort fra den store handel mellem Shire og Baxalta, vil der blandt investorerne så småt begynde at komme fokus på den forestående regnskabssæson, som bliver sparket i gang mandag aften dansk tid.

Her vil aluminiumsproducenten Alcoa uofficielt åbne døren for de kommende ugers mange regnskaber.

Inden da kan investorerne notere sig, at Alcoa har vundet en ordre på 1,5 mia. dollar hos General Electric om levering af en række komponenter af blandt andet titanium og aluminium. Aktien stiger 1,5 pct. fra start.

Selskab stiger på blodtest

Også diagnostikselskabet Illumina starter ugen med kursstigninger efter en udmelding om, at det regner med en omsætningsvækst på 16 pct. i 2016.

Derudover vil Illumina ifølge Bloomberg News danne et nyt selskab, der skal udvikle en blodtest, som kan skanne for kræft. Mangemilliardæren Bill Gates har blandt andre skudt penge i projektet, og Illumina-aktien åbner 3,5 pct. højere.

Også aktier som Apple, Netflix og Amazon åbner med kurshop på 1,4-1,6 pct. efter en sløj start på 2016.

I løbet af ugen vil 11 af de større selskaber aflevere tal for fjerde kvartal af 2015. Det gælder blandt andet storbankerne JPMorgan og Citigroup samt chipproducenten Intel.

Mandagen byder ikke på mange nøgletal af interesse for finansmarkederne, men investorerne vil muligvis være med på en lytter, når et par af lokalcheferne i den amerikanske centralbank i løbet af dagen holder taler.

Det vil muligvis kunne give investorerne en fornemmelse af takten for de kommende renteforhøjelser hos den amerikanske centralbank. Banken hævede i december renten for første gang siden 2006.

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier