MedWatch

Roche melder gode resultater fra studie mod blærecancer

Med positive fase 2-data er Roche er et skridt nærmere et nyt lægemiddel mod blærekræft.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Den schweiziske lægemiddelgigant Roche har i dag offentliggjort resultater fra et såkaldt pivotalt studie – det vil sige et studie, der har til formål at skaffe evidens for at et lægemiddel kan markedsføres. Det skriver FierceBiotech.

Studiet, der er et fase 2-studie, har omhandlet immunterapien atezolizumab og har været afprøvet på 310 patienter med såkaldt urothelial karcinom, som er den mest almindelige blærekræfttype. Alle patienterne havde været i kraftig behandling inden afprøvelsen af atezolizumab, og forsøget viste en overodnet responsrate på 15 procent og en komplet respons på 5 procent. I patienter, der havde stort udtryk af proteinet PD-L1, som atezolizumab blokerer, var den overordnede responsrate 26 procent og 11 procent af patienterne oplevede, at deres kræft helt forsvandt.

Roche planlægger at indsende en ansøgning til FDA om godkendelse af produktet snarest muligt. FDA har givet atezolizumab såkaldt breakthrough status, som betyder, at det højest sandsynligt ikke vil tage så lang tid at få lægemidlet gennem en godkendelsesproces.

Roche klar med medicin mod lunge- og blærekræft

Roche satser benhårdt på særlig tilgang til kræftbehandling

Roches kræfthåb leverer gode data

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier