MedWatch

Delvist danskejet selskab gør klar til FDA-ansøgning

Et britisk biotekselskab, der blandt andet har Novo Ventures og Lundbeckfond Ventures som investorer, er kommet i mål med endnu et fase 3-studie og forbereder nu en FDA-ansøgning.

Foto: Colourbox

Nye fase 3-data fra det britiske biotekselskab Acacia Pharma viser endnu engang gode takter for lægemiddelkandidaten Baremsis (APD421) mod kvalme og opkast efter en operation (PONV - postoperative nausea and vomiting).

Ifølge FierceBiotech er Baremsis i studiet testet i 1204 patienter med tre eller fire PONV risikofaktorer. Her oplevede man en risikoreduktion på 22 pct. Samtidig blev Baremsis testet med enten ondansetron eller dexamethason. Her oplevede man en responsrate på 57,7 pct. i gruppen, der modtog Baremsis mod 46,6 pct. hos de patienter, der fik placebo.

Acacia har tidligere gennemført et andet fase 3-studie, der pegede i samme retning.

 Novo-selskab fremlægger positive fase 3-data 

I selskabet, der har både Novo Ventures og Lundbeckfond Ventures som investorer, forbereder man sig nu på en registreringsansøgning til de amerikanske myndigheder.

"Vi forventer at indsende vores registreringsansøgning til FDA i anden halvdel af 2016," udtaler adm. direktør i Acacia, Julian Gilbert, i en meddelelse.

Acacia havde ellers planer om en børsnotering på London Stock Exchange i oktober sidste år for at rejse 150 mio. britiske pund, der blandt andet skulle bruges til at bringe Baremsis på markedet i USA. Man valgte dog at udskyde børsnoteringen "på grund af volatilitet og usikkerhed på de globale aktiemarkeder".

 Delvist danskejet biotekselskab udskyder milliardnotering

 Delvist danskejet biotekselskab gør klar til milliardnotering  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier