MedWatch

Biotekfirma rykker tættere på middel til bekæmpelse af hiv

I december afsluttede Bionor et fase 2-studie, der med gode resultater kombinerede biotekselskabets egen lægemiddelkandidat med et andet fra partneren Celgene.

David Solomon, adm. direktør Bionor Pharma

Det norske biotekselskab Bionor, der har sin dansk-amerikanske ledelse siddende i København, fik i december gode resultater fra et klinisk fase 2-studie, hvor selskabet kombinerede sin lægemiddelkandidat, Vacc-4X, med lægemidlet romidepsin fra Bionors samarbejdspartner Celgene. Det skriver Finans.dk.

Med kombinationen af de to præparater lykkedes det i stort omfang at aktivere virus i det eksisterende men indtil videre skjulte hiv-"lager" for derefter at slå dem ihjel.

Det er Bionors håb at kunne udvikle en behandling mod hiv, som skal få mængden af virus i kroppen så langt ned, at patienternes eget immunforsvar selv kan kontrollere virus, så de undgår at skulle tage daglig medicin.

»Resultaterne er et skridt på vejen til at vise, at man ved en kombinationsbehandling med Vacc-4x og et stof, der aktiverer virus i det skjulte hiv-lager, muligvis kan reducere kroppens totale mængde af virus til et niveau, der gør, at kroppens immunforsvar er i stand til at kontrollere virus,« siger David Horn Solomon, adm. direktør i Bionor til Finans.dk.

Næste skridt for Bionor bliver at bevise, at det er Vacc-4x, der leder til, at immunforsvaret kan identificere og eliminere virus i det skjulte lager hos patienten. Til det kliniske studie er Bionor nu i øjeblikket ved at indhente kapital.

Solomons selskab indgår aftale med Celgene

Solomon henter Kirsten Drejer ind i sit selskab

Solomons hiv-vaccine viser lovende resultater

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier