MedWatch

Ny dyr kræftmedicin har effekt

På trods af meget skæld ud over dyre priser, øger nye dyre lægemidler både livstid og livskvalitet, påpeger kræftlæger og Kræftens Bekæmpelse

Foto: Colourbox

Et stort antal kræftpatienter har de senere år fået forlænget livet og øget livskvaliteten ved hjælp af nye dyre lægemidler. Det fremhæver flere kræftlæger og Kræftens Bekæmpelse overfor Berlingske Tidende i dag.

Budskabet kommer efter den senere tids diskussion om strammere prioritering i sundhedsvæsenet. Blandt andre har sundhedsminister Sophie Løhde (V) været på banen i mandags med et indlæg om behovet for prioritering og i den forbindelse vurdere effekt mod omkostninger.

»Det fremstår nogen gange som om, at vi bruger en masse penge på medicin, som kun forlænger patienternes liv med et par måneder, hvor de samtidig oplever alvorlige bivirkninger. Men sådan er det ikke. De lægemidler, der godkendes, er ofte til væsentlig gavn for patienterne, set i forhold til bivirkningerne,« siger formanden for de danske kræftlæger i Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Ulrik Lassen til Berlingske Tidende.

Løhde: Der skal styr på medicinpriserne

Bred opbakning til et prioriteringsinstitut

Medicinudgifterne falder uventet

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier