MedWatch

Region: Sådan sparer vi millioner på medicin

I Region Syddanmark arbejder man på at skifte patentmedicin ud med kopimedicin så snart patenterne udløber for at spare millioner af kroner.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Alene sidste år sparede Region Syddanmark 33 mio. kroner ved at skifte det meget brugte lægemiddel Remicade til gigt- og tarmsygdomme ud med et biosimilært lægemiddel. Det skriver DR Syd.

Nu arbejder en task force i regionen på at sikre, at andre dyre præparater også skiftes ud med billigere medicin, så snart det er muligt.

Hos Sygehus Sønderjylland har man allerede sparet mange penge ved at udskifte medicin med billigere kopiprodukter.

”På bare vores lille konto, der var det en million kroner om måneden, som vi kunne spare ved at skifte medicin,” siger Søren Aggestrup, der er lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland til DR SYD.

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier