MedWatch

EMA-topchef vil hjælpe med at reducere medicinpriser

Topchefen for det europæiske medicinagentur, EMA, har et relativt simpelt forslag til medicinalindustrien i forhold til, hvordan myndighederne og industrien sammen kan reducere medicinpriserne.

Hvis vi gør det billigere for jer at udvikle lægemidler, så skal I også sænke priserne på medicinen til glæde for samfund og patienter. Det er den simple devise, som EMA-topchef Guido Rasi ifølge Reuters foreslår medicinalindustrien.

"Som regulator ønsker vi at anbefale innovative lægemidler til godkendelse, der er overkommelige i pris. Det er derfor, vi fremmer en bedre model for udvikling af lægemidler," siger han således ifølge Reuters.

Denne model er en hurtigere og mere fleksibel godkendelse af lægemidler, som man gik i gang med sidste år, og hvorunder lægemidler blandt andet ville kunne blive godkendt tidligt for begrænsede patientpopulationer baseret på små indledende kliniske forsøg. Det skulle gerne gøre udviklingen af lægemidler både kortere og markant billigere.

"Vores forventning er, at virksomhederne vil afspejle dette ved at reducere prisen på medicin til gavn for patienterne og for bæredygtigheden af vores sundhedssystemer," siger Guido Rasi.

Den nye adaptive godkendelsessordning kan skære flere år af den tid, det tager at opnå en godkendelse af en ny medicin og bør ifølge EMA-topchefen i fremtiden gælde for mange, men ikke alle, nye lægemidler.

 EMA's "nye" topchef er tilbage

 EMA vælger to forsøgskaniner til ny godkendelsesprocedure 

 FDA og EMA øger samarbejde 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier