MedWatch

Medicinalansatte holdt lønfest i 2015

Privatansatte i medicinalindustrien har fået langt højere lønstigninger end gennemsnittet i 2015. Det viser nye tal fra Pharmadanmark.

Foto: Mik Eskestad

Hvis man arbejder i medicinalindustrien, er der ingen grund til at spare på julegaverne i år.

Mens de fleste danskere må tage til takke med beskedne lønstigninger, kan de privatansatte i lægemiddelsektoren glæde sig over et lønhop på hele 5,1 pct. i 2015.

Til sammenligning forventer de økonomiske vismænd, at den gennemsnitlige vækst for lønningerne i 2015 vil lande på omkring 1,9 pct.

Det skriver Berlingske Business onsdag på baggrund af nye tal fra brancheforeningen Pharmadanmark, der hovedsageligt har højtuddannede lægemiddelakademikere som medlemmer.

Årsagen til de massive lønstigninger er blandt andet, at efterspørgslen på specialister er stor. Det betyder, at ansatte står med gode kort på hånden, når der skal forhandles løn.

Samtidig skifter branches medarbejdere ofte job, hvilket stort set altid medfører en lønstigning, skriver erhvervsmediet.

Pengeregn over Genmab-medarbejdere

Det betaler lægemiddelindustrien til medarbejderne

Her tjener man bedst i medicinalbranchen

Privatansatte giver de andre baghjul på lønfronten

 

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier