MedWatch

Forskere peger på nye bivirkninger ved Gileads hep C-pille

Franske forskere har påvist en sammenhæng mellem et af Gileads blockbusterprodukter og langsommere hjertebanken, som kan føre til besvimelse.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Gilead kan nu vise sig at komme ud i lidt af det samme stormvejr, som rivalen Abbvie for nyligt var ude i.

For et hold franske forskere har nemlig ifølge BioSpace fundet en sammenhæng mellem brugen af Gileads hepatitis C-lægemiddel Sovaldi og unormalt langsommere hjerterytme.

Ifølge den franske rapport viste tre ud af 415 patienter behandlet med Sovaldi i 2014 på et hospital i Paris tegn på unormalt langsom hjerterytme. Hver af de tre patienter fik pacemakere for at sikre, at de opretholdt en normal hjerterytme.

I slutningen af oktober kom Abbvie i problemer på børsen, efter det kom frem, at FDA havde modtaget rapporter om alvorlige problemer i form af leverskader hos 26 patienter, som har taget selskabets hepatitis C-lægemidler Viekira Pak og Technivie.

 AbbVies hepatitismiddel i vanskeligheder - aktien styrtdykker

 Gilead indsender ansøgning på nyt hep C-middel

 Gileads supersællert bremser op

 Gilead nyder godt af Abbvies problemer

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier