MedWatch

Jyske: Potentiale i Bavarians kræftmiddel bliver undervurderet

Investorerne har ikke endnu ikke fået øjnene op for det store salgspotentiale, som Bavarian Nordics kræftmiddel Prostvac besidder, mener Jyske Bank, der hæver anbefalingen på aktien.

Foto: Steen Wrem

Der gemmer sig et stort salgspotentiale i biotekselskabet Bavarian Nordics middel Prostvac, der er til behandling af prostatakræft. Investorerne virker til at undervurdere mulighederne, som ikke er indregnet i den nuværende aktiekurs.

Det mener Jyske Bank, der på den baggrund hæver anbefalingen af Bavarian Nordic-aktien til "stærkt køb" fra "køb", mens kursmålet er uændret på 370 kr.

Jyske Bank skriver i en analyse, at Bavarian Nordic har afsløret detalje fra et studie med Prostvac, hvor midlet har vist sig at være effektivt mod prostatakræft.

I studiet, der er et fase 3-studie, modtog patienterne i gennemsnit 6,1 indsprøjtninger med Prostvac, hvilket er højere end de 5,4 indsprøjtninger, som patienterne fik i det tilsvarende fase 2-studie, og det kan pege i retning af, at midlet har en større effektivitet.

"Et øget antal indsprøjtninger forventes at forbedre det kliniske udfald for patienter, der modtager det aktive stof," skriver Jyske Bank.

Ifølge Jyske Bank tyder patientgruppen i studiet - hvor 36 pct. ud af de knap 1300 deltagende er fra USA - på, at en del af patienterne har været behandlet med midlet Xtandi, som også er til behandling af prostatakræft.

"Vi spekulerer i, at disse patienter har været behandlet med Xtandi før Prostvac, hvilket kan have en positive indflydelse på overlevelseschancerne, da denne kombination tidligere har vist sig at forlænge overlevelsen," skriver Jyske Bank.

Bavarian Nordic-aktien stiger onsdag eftermiddag med 0,9 pct. til 274 kr., og aktien har dermed omkring 100 kr. op til Jyske Banks kursmål på 370 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier