MedWatch

Amerikansk debat kan hjælpe danske medicinalaktier

Der vil ifølge Nordeas senior aktierådgiver være medvind til de europæiske medicinal- og biotekaktier i dag understøttet af en positiv udvikling i USA i aftes. Tre danske aktier fremhæves.

Foto: Charlie Neibergall

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clintons udmelding om, at der skal tages et opgør med, hvad hun mener er for høje priser på medicin, har trykket hele medicinal- og bioteksektorens markedsværdi ned og trukket sine spor på tværs af Atlanten til sektoren herhjemme.

Men der er tøbrud på vej. I hvert fald midlertidligt. Sådan lyder meldingen fra Nordeas senior aktierådgiver Jesper Bamberger. Og det kan sætte sig i de danske aktier.

"Vi forventer, at der vil være medvind til de europæiske medicinal- og biotekaktier i dag understøttet af en positiv udvikling i USA i aftes. Medicinalaktierne har generelt været under pres den seneste tid som følge af de amerikanske politikeres fokus på høje medicinpriser," indleder han i dagens morgenrapport fra banken og fortsætter:

"Hillary Clinton har været blandt bannerførerne, men i den seneste debat mellem hende og Sanders, den anden demokratiske topkandidat, var der væsentlig mindre fokus på medicinalpriser end frygtet. Det kan fjerne lidt af nervøsiteten omkring sektoren. På den danske side er vores foretrukne aktier Novo Nordisk, Genmab og Bavarian Nordic."

Det hele startede med, at industriens nok pt. mest forhadte mand, Turing Pharmaceuticals topchef Martin Shkreli, hævede prisen på lægemidlet Daraprim med 5500 pct., fra 13,5 dollars til 750 dollars natten over. Det fik Hillary Clinton på banen i ”Twitter-sfæren” med en sønderlemmende kritik af prisstigninger på ældre medicin generelt.

Siden var den tidligere førstedame ude med et forslag om, at patienter i USA med kroniske og alvorlige sundhedsproblemer højest skal hive 250 dollars op ad egen lomme om måneden for at betale lægeordineret medicin.

 Medicinalselskaber tøver med prisstigninger

 Forhadt medicinalboss er langt fra alene

 Kapitalforvalter: Markedet overreagerer på Hillary-udmelding

 Nye aktiefald efter ’demokratisk priskrig’

 "Han ligner en forkælet møgunge"

 Rebien: For tidligt at forholde sig til Clintons forslag

 Clinton foreslår medicin-loft på 250 dollar om måneden

 Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier