MedWatch

Tre vigtige FDA-afgørelser på kræftmidler falder i oktober

Tre lægemidler til behandling af kræft står i kø for at få en afgørelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Afgørelsen falder i næste måned.

Foto: Colourbox

I næste måned får tre medicinalselskaber vished om, hvorvidt de får en godkendelse af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, eller ej.

Det skriver BioSpace.com.

Et af de selskaber, der venter på en afgørelse, er amerikanske Merck med selskabets kræfthåb Keytruda. PD-1-hæmmeren er allerede godkendt mod modermærkekræft, men selskabet indleverede tilbage i april en såkaldtsupplemental Biologics License Application (sBLA) til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til godkendelse af Keytruda til andenlinjebehandling af patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), som har modtaget tidligere behandling for sygdommen.

 FDA accepterer vigtig ny Keytruda-ansøgning fra Merck 

Afgørelsen falder den 2. oktober.

Også hos Amgen kan man begynde at tælle dage til en afgørelse på selskabets kræftbehandling T-Vec (talimogen laherparepvec). Efter planen kommer FDA med en afgørelse på kræftvaccinen den 27. oktober. T-Vec er en specialfremstillet virus, der injiceres i patienterne, hvor den både er designet til selv at slå kræftcellerne ihjel og til at få kroppens immunsystem til at angribe sygdommen. Tilbage i april besluttede et rådgivende panel under FDA at anbefale vaccinen med stemmerne 22 mod 1.

 FDA-panel anbefaler Amgens kræftvaccine 

Det sidste selskab, der kan se frem til en snarlig afklaring fra FDA, er amerikanske Merrimack, der sammen med partneren Baxter stadig må væbne sig med tålmodighed indtil den 24. oktober. Her falder afgørelsen på selskabets lægemiddelkandidat MM-398 til behandling af kræft i bugspytkirtlen. MM-398 har fået tildelt myndighedernes såkaldte priority review, der sikrer en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen.

 Baxter indgår markant kræftaftale 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier