MedWatch

Hver tredje brite født i 2015 vil få Alzheimers

Et nyt studie viser meget tydeligt, at der er behov for nye lægemidler til behandling af Alzheimers sygdom.

Foto: Colourbox

Det er dystre tal, men alligevel er der dog også noget positivt i det.

Hver tredje brite, der er født i 2015, vil nemlig udvikle Alzheimers sygdom på et tidspunkt, skriver Reuters på baggrund af en undersøgelse fra Alzheimer's Research UK. En del af forklaringen skal dog findes i, at levealderen generelt stiger, og derfor vil flere selvsagt også udvikle sygdommen.

"Det er fantastiske nyheder, at hver generation lever længere...men det er vigtigt at sikre, at folk kan nyde de ekstra år med et godt helbred," siger Matthew Norton, Alzheimer's Research UK's head of policy, til mediet.

Mark Dallas, neurolog og med speciale i Alzheimers sygdom ved Britain's University of Reading, mener, at det understreger kløften mellem forskning og midler på området. Han påpeger, at for hver person der forsker i Alzheimers sygdom, forsker fem i kræft.

Det danske medicinalselskab Lundbeck er et af de selskaber i verden, som satser på Alzheimers sygdom. Selskabet har i øjeblikket lægemiddelkandidaten idalopirdine (Lu AE58054) i fase 3, ligesom man tidligere på året kunne meddele, at man sammen med partneren Otsuka havde startet et fase 1-studie med Alzheimers-vaccinen Lu AF20513.

 Biogen starter nye forsøg med alzheimermiddel 

 27 mia. kr. har givet Lundbeck få lægemidler og en næsten tom pipeline

 Schultz: Den forkromede plan kommer næste år 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier