MedWatch

Merck genopliver strandet lægemiddel

MS-lægemidlet Cladribine fra Merck blev lagt på hylden i 2011 efter mistanke om kræftfremkaldende effekter, men nu gør selskabet et nyt forsøg på at få det godkendt.

Foto: Merck PR

Egentlig opgav det tyske Merck (Merck KGaA) deres multipel sklerosemiddel, cladribine, i 2011, efter at FDA havde betænkeligheder ved midlet. Der var bekymringer over, hvorvidt det kunne give kræft. Merck, der på det tidspunkt var i gang med fase tre forsøg, lukkede projektet.

Men nu har de fase tre-forsøg tilsyneladende ført til nye data, for nu vil Merck igen gøre et forsøg på at markedsføre medicinen, denne gang i Europa. I en meddelelse fra selskabet, lød det, at beslutningen var taget på grund af nye data og nye analyser af midlets risiko. Det skriver Reuters.

Siden 2011 er der kommet en hel del nye orale lægemidler til MS på markedet. Først Novartis’ Gilenya, så Sanofis Aubagio, og senest Biogens Tecfidera, der sælger mest. Tecfidera er for nyligt selv stødt ind i besværligheder, efter at midlet oplever en langsommere vækst end forventet, hvilket muligvis kan skyldes, at flere patienter under behandling har udviklet hjerneinfektion. 

Merck kommer efter al sandsynlighed kun til at have begrænsede omkostningerne ved en lancering, da de allerede har testet lægemidlet på mennesker.

 Merck leverer pænt overskud og holder sig til forventningerne 

 Merck udpeger CEO for ny life science-afdeling

 FDA giver Merck genvej 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier