MedWatch

Otsuka indsender første ansøgning om digital medicin til FDA

Otsuka og Proteus har netop indsendt en ansøgning til FDA om deres kombinationsmiddel af antipsykotika og en indtagelig digital sensor. Det er første gang, at et godkendt lægemiddel bliver kombineret med en digital komponent.

Foto: Colourbox

Det skal blive muligt for patienter, der tager medicin mod alvorlig psykisk sygdom, og lægerne der behandler dem, at overvåge deres medicinforbrug via en sensor i pillerne. I hvert fald hvis det står til den japanske lægemiddelsproducent Otsuka og Proteus Digital Health.

Otsuka og Proteus har sammen indgivet en ansøgning til FDA om at markedsføre en kombination at Otsukas antipsykotiske middel, Abilify, og Proteus' digitale sensor. Det er første gang, at et godkendt lægemiddel bliver kombineret med en digital sensor. Det skriver Biospace.

Proteus’ sensor bliver indlagt i pillen, og kan ved indtagelse måle hvordan patienten tager sin medicin, samt den fysiologiske respons, mens den går igennem kroppen. Det er meningen, at patienten selv skal kunne følge med i informationen, og efter patientens tilsagn, kan sundhedspersonalet også.

Sensoren skal give mulighed for bedre at analyse effekten af Abilify og hvorvidt patienterne følger deres anviste behandling. I dag tager 50 pct. af patienterne i de udviklede lande ikke deres medicin som anvist, og for en sygdom som skizofreni, hvor behandlingen ofte varer flere år, er det ikke usædvanligt, at patienterne stopper med at tage deres medicin. Ifølge William H. Carson, Otsukas direktør for pharmaceutisk udvikling og kommercialisering, vil den nye digitale medicintype imødekomme et stort behov i population af patienter som tager medicin for en psykisk sygdom.

”I dag kæmper patienter med alvorlige psykiske sygdomme for at holde sig til deres medicinske behandling eller kommunikere med sundhedspersonalet om behandlingen. Vi mener at denne nye digitale medicin vil revolutionere måden, hvorpå vi måler om patienterne overholder deres behandlingsplan, og dermed imødekommer vi et stort behov i denne population. Vi ser frem til at arbejde med FDA-myndighederne igennem NDA-processen,” siger William H. Carson.

En pille som både behandler og minder dig om at tage den

 

Generisk Abilify rammer det amerikanske marked

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier