MedWatch

Markedet håber på Gilead-opkøb

Amerikanske Gilead vil udstede obligationer for 10 mia. dollars, og det skaber begejstring på aktiemarkedet, der håber på nyt opkøb. Gilead har nemlig før vist, at selskabet kan skabe enorm værdi via opkøb.

Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Opkøbsiveren ruller fortsat af sted i den globale farma- og biotekindustri, og nu ser det ud til, at Gilead måske vil tage del i den. Selskabet har nemlig meddelt markedet, at man vil hente 10 mia. dollars via en række obligationsudstedelser, hvilket med det samme fik investorerne til at sende aktien op med 3 pct. i går. Umiddelbart ikke en logisk reaktion, men historien taler til Gileads fordel.

"Gilead er i dag gældfri, når man tager højde for den store kontantbeholdning, hvorfor selskabet i vores øjne sagtens kan tåle at optage yderligere gæld. Kursstigningen i Gilead illustrerer en ny trend på børsen. Nu er det ikke kun opkøbsmålene, som stiger, men også de selskaber som køber op," skriver Michael Borre, aktiespecialist i Nordea, i en kommentar. Han tilføjer:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier