MedWatch

Novo Nordisk hyrer 800 medarbejdere i Danmark og USA

Novos nye sats på oral semaglutid, som blev meldt ud onsdag eftermiddag, vil skabe 800 arbejdspladser i Danmark og USA.

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk planlægger at ansætte omkring 800 nye medarbejdere i de kommende år, da medicinalkoncernen udvider med to nye fabrikker i USA og Danmark. Heraf vil 100 af arbejdspladserne være herhjemme.

Den danske medicinalgigant vil bruge 13 mia. kr. på at bygge de to fabrikker, som kommer til at ligge i Måløv i Danmark og Clayton, USA. De nye fabrikker bliver bygget for at imødekomme en stigende efterspørgsel for diabetesprodukter, skriver Novo i en pressemeddelelse.

Investeringen vil skabe 700 nye ingeniør- og produktionsjob i Clayton, hvor Novo Nordisk i forvejen beskæftiger omkring 700 ansatte. På den nye fabrik vil Novo Nordisk fremstille aktive lægemiddelstoffer (API) til en række af Novo Nordisks nuværende og fremtidige insulinprodukter.

"Vi besluttede at placere den nye API-fabrik i USA af strategiske årsager. USA er langt det største marked for os, og der er mange logistiske og økonomiske fordele ved at have en større del af produktionen i vores primære marked," siger Henrik Wulff, koncerndirektør med ansvar for Novo Nordisks globale produktion, i en pressemeddelelse.

"Efter en grundig gennemgang og evaluering af flere forskellige mulige produktionssteder endte Clayton som vores foretrukne placering," siger Henrik Wulff, der fremhæver, at Novo allerede har et godt samarbejde med de offentlige myndigheder i området.

Derudover venter Novo Nordisk at skulle ansætte 100 medarbejdere på en kommende fabrik i Måløv ved København, som skal pakke tabletproduktet Semaglutid og andre fremtidige produkter i tabletform.

"Med den nye fabrik i Clayton og løbende investeringer i vores eksisterende API-produktionsanlæg i Kalundborg får vi tilstrækkelig API-kapacitet til diabetesprodukter langt ind i det næste årti," siger Henrik Wulff.

Den endelige projekt- og investeringsplan for de nye fabrikker vil blive præsenteret til godkendelse i Novo Nordisks bestyrelse i 2016. Fabrikkerne forventes at være i drift i 2020.

Planerne om de nye fabrikker er annonceret onsdag, hvor Novo Nordisk samtidig har meddelt, at det snart starter et fase 3-studie med tabletproduktet Semaglutid, der er en langtidsvirkende GLP 1-analog, og som er et vigtigt produkt i selskabets pipeline.

Novo begynder milliardsatsning

Forsiden lige nu

Sværvægtere lancerer nyt celleterapiselskab med Genmab-mål i sigtekornet

Et nyt biotekselskab fokuseret på celleterapi er blevet lanceret i USA med et milliardbeløb, flere lovende projekter og nogle markante life science-personligheder i ryggen. Blandt andet har man to produktkandidater baseret på modificerede immunceller på trapperne, som begge retter sig mod det samme biologiske mål som Genmabs Darzalex.

Zealand Pharma indgår australsk samarbejde

Zealand Pharma har indgået et nyt samarbejde med et australsk selskab rettet mod udvikling af peptid-baserede lægemidler mod mavetarmlidelser – det danske biotekselskabs helt store fokusområde.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier