MedWatch

Alkermes får udsat FDA-afgørelse på skizofreni-middel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at udskyde et svar på en registreringsansøgning til i Lundbecks konkurrent på skizofreni-området Alkermes.

Foto: Psykiatrisk hospital Risskov / foto: Jan Dag

Datoen var ellers sat til den 22. august, men irske Alkermes må vente endnu et stykke tid, før svaret falder på en amerikansk registreringsansøgning på skizofreni-midlet aripiprazole lauroxil, der markedsføres under navnet Aristada. Det skriver Biospace.com.

Aristada er en konkurrent til danske Lundbecks Abilify Maintena, men hvor Abilify Maintenas lægemiddel kommer i en frysetørret version, som skal blandes op med vand, før den kan injiceres, leveres Alkermes lægemiddelkandidat, så det allerede klar til at injicere. Derudover er Aristada en langtidsvirkende version af Abilify Maintena.

Ifølge Biospace drejer udsættelsen sig muligvis kun om et par uger, men hos FDA kan man ikke komme med en ny dato, men kun at man "forventer, at forsinkelsen er kort".

 Lundbeck-rival et skridt tættere på markedet

 Lundbeck-konkurrent tættere på mål

 Lundbeck-rival gør klar til lancering 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier