MedWatch

Lundbeck venter at nedlægge hundredvis af stillinger i Danmark

Onsdagens meddelelse om Lundbecks store besparelsesprogram får også markante konsekvenser for en lang række af selskabets medarbejdere i Danmark.

Foto: Mik Eskestad/ Jyllands-Posten

Lundbeck skal af med hver cirka hver sjette medarbejder, heraf omkring 300 medarbejdere i Danmark. Det er konsekvensen af det omstruktureringsprogram, der annonceres onsdag morgen i selskabets regnskab for andet kvartal.

I alt nedlægges omkring 1000 stillinger i forbindelse med restruktureringen, der skal reducere den samlede omkostningsbase med 3 mia. kr. med fuld effekt i 2017. Lundbeck havde ved udgangen af andet kvartal 5801 fuldtidsstillinger, så det er mere end hver sjette medarbejder, Lundbeck må sige farvel til.

De mange stillinger skal findes i omstruktureringer af hovedkonteret i Valby og kommercielle aktiviteter i Europa og på "andre markeder." Et nyetableret administrativt center i Krakow i Polen vil derimod blive udvidet.

"Jeg vil tro, at omkring 300 stillinger skal nedlægges i Danmark. Vi ved jo ikke, hvor det ender, før det er forhandlet færdigt, men i runde tal vil en tredjedel af de 1000 stillinger skulle nedlægges i Danmark, hvor der i dag er omkring 2000 medarbejdere," siger pressechef i Lundbeck Mads Kronborg til Ritzau Finans.

Nedskrivningerne i forbindelse med programmet ventes at blive omkring 1,7 mia. kr., der bogføres i tredje kvartal.

Desuden anlægger Lundbeck en mere konservativ tilgang til sine produktrettigheder, hvilket udløser en reklassificering af 4,8 mia. kr, der belaster forsknings- og udviklingsomkostningerne i andet kvartal.

"Som en del af omstruktureringsprogrammet indgår en reklassificering af 4,8 mia. kr. til forsknings- og udviklingsudgifter i andet kvartal 2015. Reklassificeringen er en ændring i regnskabsmæssigt skøn baseret på ledelsens revurdering af visse tidligere aktiverede produktrettigheder," skriver Lundbeck.

Lundbeck venter herefter et driftsunderskud på 7 mia. kr. i 2015.

Produktmæssigt vil Lundbeck have fokus på nøgleprodukterne Abilify Maintena, Brintellix, Northera, Onfi og Rexulti. Derimod nævnes alkoholpillen Selincro ikke blandt nøgleprodukterne.

"Vi har ikke prøvet fyringer i dette her omfang før, det har vi ikke"

Aktionærer bifalder Lundbecks massefyringer

Sydbank: Spareprogram indeholder positive signaler

Enorme restruktureringer hos Lundbeck

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier