MedWatch

Eli Lilly vinder første sag om depressionsmiddel

Amerikanske Eli Lilly fik ved en domsstol medhold i en sag om bivirkninger ved et depressionsmiddel. Afgørelsen kan danne præcedens i mere end 5.000 lignende sager.

Foto: Eli lilly/PR

Medicinalselskabet Eli Lilly har taget første stik i en sag om abstinenssymptomer ved depressionsmidlet Cymbalta.

Det skriver Bloomberg.

En kvinde havde sagsøgt det amerikanske selskab, fordi hun blandt andet har oplevet såkaldte hjerne-zaps - en slags elektriske stød - efter hun er holdt op med at bruge Cymbalta. Men domstolen i Los Angeles fandt ikke anledning til at give kvinden medhold, og det kan danne præcedens i mere end 5.000 lignende sager for Eli Lilly.

Denne sag var nemlig den første af slagsen, og allerede i næste uge skal en lignende gå i gang i samme retsbygning. Senere på måneden starter yderligere to sager i Alexandria i staten Virginia.

Advokater for Claudia Herrera, som kvinden bag den første retssag hedder, argumenterede for, at Eli Lilly havde forsømt at advare nok mod bivirkningerne på midlets label. Ifølge advokaterne har 44 pct. af brugerne denne salgs abstinenssymptomer ved brug af Cymbalta, mens det ifølge Eli Lilly kun er 2 pct.

Denne påstand gav retten dog ikke advokaterne medhold i, og en psykiater sandsynliggjorde over for retten, at bivirkningerne har noget at gøre med kvindes tidligere depression - og ikke Cymbalta.

Drama om Eli Lilly-forskning spidser til med retssag

Lillys Alzheimersforskning forstyrret af universitetsdrama

Stilstand for Eli Lilly

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier