MedWatch

Studerende udfordrer nobelprisvindende opfindelse

En dansk handelshøjskolestuderende har opfundet et medicinsk apparat, der kan sammensætte blodårer hurtigere, sikrere og billigere end med den nuværende metode. Det nye apparat har potentiale til at blive en milliardforretning.

Genrefoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Fire studerende fra bl.a. Københavns Universitet er på banen med et nyt medicinsk apparat. Apparatet kan sy to blodårer sammen under en operation på under en fjerdedel af den tid, det normalt tager en læge at gøre arbejdet. Det skriver Børsen.

Holdet bag apparatet kalder sig Clickflow og vandt i sidste måned iværksætterkonkurrencen Venture Cup for bedste projekt i kategorien Life Science & Medtech. Mads Pedersen fra Clickflow fik idéen for cirka to år siden og fandt ud af, at lægerne stadig bruger en syteknik udviklet i 1912 af nobelprismodtageren Alexis Carrel.

Det nye apparat er tidsbesparende, reducerer risikoen for infektioner og er tilmed mindre avanceret af bruge. Den nuværende syteknik må kun udføres af 59 certificerede karkiruger i Danmark, og i f.eks. Vestafrika er der mangel på læger, der er kvalificerede til at udføre proceduren.

"Der er mange ting, der skal gå i orden, før det kan komme på markedet. Og så skal man først i gang med marketing og have folk til at bruge det osv. Det er en hård proces. Samtidig kræver det, man har nogle stærke investorer i ryggen, der tror på en og vil finansiere en hele vejen," siger Kristoffer Haurum Johansen.

Han anslår, at omkostningerne for en lancering vil ligge på omkring 15-25 mio. kr. Clickflow forventer først at være på markedet om fem til ti år.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier