MedWatch

Bavarians ebola-vaccine i fase 2

Oxford Vaccines Group har indledt et fase 2-studie med danske Bavarian Nordics ebola-vaccine i kombination med samarbejdspartneren Janssens vaccine.

Foto: Bavarian Nordic

Det danske biotekselskab Bavarian Nordics ebola-vaccine MVA-BN Filo er nu i fase 2 i det kliniske program.

Selskabet meddeler onsdag morgen, at Oxford Vaccines Group har givet vaccinen sammen med samarbejdspartneren Janssens vaccine til de første frivillige i et fase 2-studie.

Fase 2-studiet, som skal finde sted i Storbritannien og Frankrig, er et randomiseret, placebokontrolleret, multicenterstudie til evaluering af sikkerhed, tolerabilitet og immunogenicitet af vaccinerne. Immunogenicitet er et molekyles evne til at fremprovokere et immunrespons (produktion af beskyttende antistoffer af hvide blodlegemer).

Det er det hollandske Janssen-datterselskab Crucell, der sponsorerer studiet.  Endnu et fase 2-studie i 1200 frivillige planlægges påbegyndt i Afrika i løbet af tredje kvartal 2015.

"Vi er glade for at rapportere yderligere fremskridt i den kliniske udvikling af ebola-vaccinen, der bliver ledet af vores partner Janssen. Vacciner spiller en væsentlig rolle i udbrudssituationer, og både den kliniske og produktionsmæssige erfaring, vi får gennem denne accelererede udvikling, udgør et vigtigt stykke arbejde i den kombinerede indsats for at sikre beredskabet mod Ebola, nu og i fremtiden," siger Bavarian Nordics adm. direktør Paul Chaplin i en selskabsmeddelelse.

Bavarian Nordic indgik tilbage i oktober sidste år en aftale med det Johnson & Johnsons-ejede Janssen vedrørende selskabets ebola-vaccine til en potentiel værdi af 1,1 mia. kr.

 Bavarian: Udvidelsen kan føre til ny Janssen-aftale

 Opmuntrende fase 1-data for Bavarians ebola-vaccine

 Bavarian-rival udvider ebolakontrakt

 Bavarian i kæmpe samarbejde med J&J 

 Bavarians ebola-program henter finansiering fra EU-midler

 Bavarian indleder fase 1-forsøg med Ebola-vaccine 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier