MedWatch

Sundhedsstyrelsen bøjer sig i sag om åbenlyst patentbrud

Efter at have opfordret til, at et af Pfizers patenter åbenlyst blev brudt, er der nu nye signaler fra Sundhedsstyrelsen. Afgørelse fra Sø- og Handelsretten bag.

Foto: Colourbox

Efter i en længere periode at have set stort på et af Pfizers patenter og ligefrem meddelt samtlige danske apoteker, at de skulle bryde Pfizers gyldige patent omhandlende lægemidlet Lyrica, er der nu nye toner i sagen.

”På anmodning fra Warner-Lambert Company LLC og Pfizer ApS nedlagde Sø- og Handelsretten den 25. juni 2015 forbud mod, at apotekerne udleverer lægemidlet Pregabalin ”Krka” til behandling af indikationen neuropatiske smerte. Baggrunden herfor er, at Warner-Lambert Company LLC har patent på denne indikation. Forbuddet gælder, så længe patentet er i kraft – formentlig frem til juni 2017,” skriver Mette Aaboe Hansen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, i en mail til landets læger. Hun tilføjer:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier