MedWatch

Servier betaler stort for kræftrettigheder

Det franske medicinalselskab Servier betaler trecifret millionbeløb for europæiske rettigheder til kræftmiddel.

Foto: Colourbox

Franske Servier ser mod Japan for at sikre sig europæisk vækst på kræftområdet.

Ifølge biotekmediet FierceBiotech betaler Servier nemlig 130 mio. dollars, eller knap 860 mio. kr., for japanske Taiho Pharmaceuticals europæiske rettigheder til et middel mod metastatisk kolorektal cancer (mCRC).

Helt specifikt handler det om midlet TAS-102, som allerede er blevet godkendt til markedsføring i Japan, mens godkendelsesprocesserne i øjeblikket er i gang i både Europa og USA. Handlen omfatter både upfront-betaling og en aftale om videre udvikling af midlet, hvor Servier betaler halvdelen af F&U-omkostningerne - og ligeledes modtager tilsvarende andel af fremtidige gevinster.

I december 2014 indgik Servier en partnerskabsaftale med schweiziske GeNeuro om udvikling og rettigheder til et middel mod multipel sclerose. Den aftale kan løbe op i ikke mindre end 408 mio. dollars.

Servier satser stort på MS

Fransk selskab satser milliarder på diabetes

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier