MedWatch

Celgene indsnævrer aftale med Leschly-selskab

Amerikanske Celgene indsnævrer dets udviklingsaftale med biotekselskabet Bluebird Bio, der er ledet af Nick Leschly.

Foto: PR

To år efter at Celgene indgik en omfattende udviklingsaftale med biotekselskabet Blubird Bio, har man nu valgt at indskrænke samarbejdet.

Celgene har således ifølge Bloomberg News valgt udelukkende at fokusere på ét mål og returnere rettighederne til andre kandidater til Bluebird Bio, der er ledet af Nick Leschly, søn af det danske erhvervsikon Jan Leschly.

Under den nye aftale betaler Celgene Bluebird 25 mio. dollars til at finansiere tidlige fase-studier af behandlinger, der er målrettet det såkaldte B-celle-modnings antigen, et protein, som har været knyttet til blodkræft såsom myelomatose.

Under den tidligere, brede aftale kunne Celgene komme til at betale op til 225 mio. dollars per udviklet produkt i kliniske og regulatoriske milepælsbetalinger.

 To danskere blandt mest indflydelsesrige i biofarma

 Leschlys biotekselskab scorer breakthrough-status

 Leschly-søns selskab stiger til vejrs

 Celgene indgår gensamarbejder

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier