MedWatch

Novartis vil forvandle injicerbare lægemidler til piller

Schweiziske Novartis har indgået en ny aftale med et amerikansk biotekselskab, der vil forvandle injicerbare lægemidler til piller.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Novartis har indgået aftale med den amerikanske iværksættervirksomhed Rani Therapeutics, der har udviklet en platform, hvis sigte er at omdanne injicerbare lægemidler til pilleform.

Det skriver Biospace.com.

Rani er et spinout-selskab fra InCube Labs og har udviklet en teknologisk platform, der kan forvandle eksempelvis TNF-alpha hæmmere, interleukin antistoffer og insulin til piller. Rani vil stå for forundersøgelserne, hvor det skal evalueres, hvordan udvalgte proprietære lægemidler fra Novartis kan blive leveret i blodbanen ved at bruge Ranis platform.

“Tilførslen af store molekyler oralt betragtes som den hellige gral i forhold til den måde lægemidler gives på, og der har været mange fejlagtige forsøg før os. Vi forstår omfanget af det problem, vi forfølger, og vi er sikre på, at vores tilgang har potentialet til radikalt at ændre den måde biologiske lægemidler administreres til patienterne på,” siger Mir Imran, adm. direktør i Rani Therapeutics.

Novartis i juridisk tovtrækkeri om biosimilært middel

Novartis får godkendt lungekræftmiddel i EU

Novartis leverer stærk indtjening

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier