MedWatch

Novo-direktør: Forskere underviser for meget

Mads Krogsgaard Thomsen stiller med ny undersøgelse i baghånden spørgsmålstegn ved den højeste danske uddannelsesgrad.

Foto: Polfoto Martin Lehmann

Den danske koncerndirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, går i et debatindlæg i Politiken til angreb på de danske ph.d.-uddannelser. I en interviewrunde Novo Nordisk har foretaget med ph.d.’ere og ansatte ved institutterne står det klart, at danske ph.d.’ere har markant mindre tid til forskning end deres ligesindede i andre lande.

I indlægget argumenterer Mads Krogsgaard Thomsen for, at uddannelsernes fokus simpelthen er forkert:

”De danske ph. d.-studerende bruger mere tid på at undervise end deres engelske og svenske kollegaer. At kunne kommunikere og formidle sit stof er naturligvis vigtigt, men det er ikke en nødvendighed for kvaliteten af forskning at have varetaget diverse runder 1.-semesters undervisning,” skriver Krogsgaard Thomsen.

Samtidig peger koncernchefen på, at en undersøgelse fra Lægemiddelindustrien også peger på samme problem. Undersøgelsen viser nemlig, at farmavirksomhederne ser ph.d.’erne som overkvalificerede, når det kommer til undervisning, men at deres andre kvaliteter ikke rammer samme niveau. Det mener koncernchefen, at der må gøres op med fra politisk hånd.

Krogsgaard Thomsen udtrykker samtidig bekymring ved, at man i Danmark reelt set ikke har en større viden om, hvor meget gavn vi har af ph.d.’erne, når de forlader universitetet. Koncerndirektøren mener samtidig, at universiteter som eksempelvis Cambridge på mange måder bør være et forbillede. Her er en ph.d. eksempelvis spredt ud over fire år i stedet for de danske treårige uddannelser.

Efterlyses: Top-talenter og det rette engagement

Novo advarer minister: Vi kommer til at mangle læger

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier