MedWatch

Pfizer vinder første slag i fosterskade-kamp

Amerikanske Pfizer står overfor mere end 1.000 sager om antidepressionsmidlet Zoloft og fosterskader. Den første sag har netop været for retten, og dommen faldt ud til medicinalselskabets fordel.

Foto: Colourbox

Der er ikke sammenhæng mellem en den antidepressive medicin Zoloft og fosterskader hos en lille amerikansk dreng. Sådan lyder afgørelsen i den første af en række sager, hvor Pfizer og antipressionsmidlet Zoloft, der er et af de mest ordinerede antidepressionsmidler i USA, er på anklagebænken for at have forårsaget alvorlige fosterskader.

Det skriver Bloomberg.

I den konkrete sag var en lille dreng blevet født med hjertefejl, og familien søgte en erstatning på 2,7 mio. dollars som kompensation for tre efterfølgende operationer, og at drengen skulle have en pacemaker kun en måned efter fødslen. Familien beskyldte Pfizer for at skjule risikoen ved fosterskader og ikke opdatere sikkerhedsadvarslerne for at beskytte milliardsalget.

"Vi har stor sympati med de familier, der er påvirkede af fosterskader, men denne afgørelse bekræfter at Zoloft ikke forårsagede de tilstande, der hævdes i denne sag," siger Neha Wadhwa, talskvinde for Pfizer, i en mail.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier