MedWatch

Pfizer vinder første slag i fosterskade-kamp

Amerikanske Pfizer står overfor mere end 1.000 sager om antidepressionsmidlet Zoloft og fosterskader. Den første sag har netop været for retten, og dommen faldt ud til medicinalselskabets fordel.

Foto: Colourbox

Der er ikke sammenhæng mellem en den antidepressive medicin Zoloft og fosterskader hos en lille amerikansk dreng. Sådan lyder afgørelsen i den første af en række sager, hvor Pfizer og antipressionsmidlet Zoloft, der er et af de mest ordinerede antidepressionsmidler i USA, er på anklagebænken for at have forårsaget alvorlige fosterskader.

Det skriver Bloomberg.

I den konkrete sag var en lille dreng blevet født med hjertefejl, og familien søgte en erstatning på 2,7 mio. dollars som kompensation for tre efterfølgende operationer, og at drengen skulle have en pacemaker kun en måned efter fødslen. Familien beskyldte Pfizer for at skjule risikoen ved fosterskader og ikke opdatere sikkerhedsadvarslerne for at beskytte milliardsalget.

"Vi har stor sympati med de familier, der er påvirkede af fosterskader, men denne afgørelse bekræfter at Zoloft ikke forårsagede de tilstande, der hævdes i denne sag," siger Neha Wadhwa, talskvinde for Pfizer, i en mail.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier