MedWatch

Sanofi skrotter dansk insulinaftale

Den franske medicinalkoncern Sanofi har valgt at droppe udviklingssamarbejdet med danske Ascendis Pharma omkring en insulinlægemiddelkandidat.

Foto: PR

Sanofi er droppet ud af en udviklingsaftale med danske Ascendis Pharma.

Det meddeler Ascendis Pharma sent torsdag aften de amerikanske børsmyndigheder. Selskabet, der er børsnoteret på den amerikanske Nasdaq-børs, må se sin aktiekurs falde med 3,5 pct. i eftermarkedet på en dag, hvor aktien ellers havde taget et spring på 7,2 pct.

Mere præcist har Sanofi valgt at droppe den videre udvikling af TransCon Insulin, mens den franske gigant dog vil fortsætte arbejdet med et peptid ud fra Ascendis Pharmas TransCon-teknologi, ligesom man angiveligt også kigger på andre applikationer af denne teknologi fra det danske selskab.

Ascendis Pharma lever af at forbedre allerede eksisterende medicin, så det skal tages færre gange om dagen af patienten. Biotekselskabet har projekter inden for både hjernesygdomme, blødersygdomme og hjertekarsygdomme.

Og så har man altså også samarbejder med big pharma, hvor dette med Sanofi altså hører ind under. Tilbage i 2010 solgte man blandt andet tre diabetesprojekter fra til det franske selskab.

I øjeblikket er det dog videreudviklingen af et væksthormon, TransCon PEG hGH, der er selskabets store håb. I midten af januar præsenterede selskabet positive foreløbige data fra et fase 2-studie.

 Op til amerikansk børsnotering: Dansk biotekselskab går i minus

 Ascendis henter 734 mio. kr. 

 Bestyrelsesformand: Investorer ville sige nej til 2 mia. kr.

 B&O Medicom og Ascendis Pharma i samarbejde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier