MedWatch

Medie: Novartis forhindrer konkurrents kliniske forsøg

Schweiziske Novartis er under anklage for at forhindre læger i at deltage i kliniske forsøg med et billigere alternativ til schweizernes øjenlægemiddel Lucentis.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Medicinalvirksomheden Novartis er angiveligt ikke meget for konkurrence for deres øjenlægemiddel Lucentis til behandling af våd aldersrelateret maculadegeneration (AMD). I hvert fald er selskabet nu under anklage for at forhindre kliniske forsøg med det billigere alternativ Avastin fra Roche.

Det skriver Biospace.com på baggrund af afsløringer i The British Medical Journal.

Avastin er godkendt til behandling af kræft, men tidlige kliniske studier har vist, at det også kan være effektivt mod AMD. Men det er åbenbart ikke faldet i god jord hos schweizerne.

Ifølge The British Medical Journal har Novartis forsøgt at få flere læger til at trække sig ud af flere kliniske forsøg med Avastin ligesom en læge angiveligt skulle være blive opfordret til at trække sig fra et klinisk forsøg med "fremtidige personlige forskningsprojekter for øje."

Novartis afviser alle anklager om "bøllemetoder".

Du kan læse hele artiklen fra Biospace.com her.

 Novartis indgår nyt samarbejde om immunteknologier

 Novartis-direktør vil stoppe udsigtsløs forskning 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier