MedWatch

Novo når i mål i afsluttende studie med nyt insulin

Novo Nordisk har fremlagt lovende data fra de afgørende studier med efterfølgeren til et af selskabets bedst sælgende lægemidler gennem tiderne.

Foto: Gorm Olesen

Novo Nordisk opfyldte de primære mål i de sidste fase 3a-studier med sit ekstra hurtigtvirkende insulin aspart, Fiasp.

Det oplyser medicinalselskabet i en pressemeddelelse.

Dermed regner Novo med at være klar til at indsende ansøgning om markedsføringstilladelse for sit nye insulin i USA og Europa omkring årsskiftet.

I de sidste to fase 3a-studier, Onset 1 og Onset 2, der undersøgte effekt og sikkerhed ved Novos hurtigerevirkende insulin, Fiasp, og sammenlignede med Novos bedst sælgende insulin - det ligeledes hurtigtvirkende insulin Novorapid - viste insulinerne sig at være lige gode til at reducere langtidsblodsukkeret.

For patienter med type 1-diabetes var reduktionen desuden statistisk signifikant større end den opnået med Novorapid, når insulinerne blev givet som måltidsinsuliner, og forbedringen med Fiasp var lige så god som Novorapid, selv Fiasp blev taget efter måltider mens Novorapid blev taget ved måltider.

"Vi er glade for resultaterne af disse studier, som viser, at hurtigerevirkende insulin aspart har potentiale til at hjælpe mennesker med diabetes med at opnå en bedre blodsukkerregulering i forbindelse med måltiderne," siger koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen og uddyber:

"Onset 1 viser, at hurtigerevirkende insulinaspart har potentiale til at give en yderligere reduktion i HbA1c (langtidsblodsukkeret, red.) eller ekstra fleksibilitet sammenlignet med NovoRapid."

Studierne viste ifølge Novo ingen væsentlige forskelle i bivirkningsprofilen for de to insuliner. Dog blev der med Fiasp observeret en højere forekomst af hyypoglykæmi, eller et for stort fald i blodsukkeret, givet som måltidsinsulin inden for den første time efter starten på et måltid.

 Rebien: ”We can’t wait”

 Novos pipeline-data overskygger regnskabstal

 Novo: Vigtige studier kommer som perler på en snor 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier