MedWatch

J&J uden skyld i mandebryster

Der er netop faldet dom i retssagen mod det amerikanske medicinalkonglomerat Johnson & Johnson om risikoen ved lægemidlet Risperdal. J&J var anklaget for at være skyld i en drengs udvikling af bryster efter indtagelse af lægemidlet.

Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

De sad på anklagebænken for at skjule risikoen for at udvikle mandebryster og samtidig være skyld i, at en autistisk dreng udviklede bryster i størrelse 46DD, men nu er det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson blevet delvist frifundet. Det skriver Reuters.

En jury i Philadelphia fandt, at J&Js division Janssen Pharmaceuticals har undladt at advare om, at der er risiko for, at drenge udvikler bryster efter indtagelse af det antipsykotiske lægemiddel Risperdal. Samtidig fandt retten dog ingen sammenhæng i det konkrete tilfælde, hvor sagsøger, den 19-årige William Cirba, havde udviklet bryster. Derfor blev der ikke tildelt nogle skadesomkostninger til sagsøger.

Dette er den anden dom angående Risperdal, som er omdrejningspunktet for næsten 1300 søgsmål i Philadelphia. Sidste måned blev Janssen dømt til at betale 2,5 mio. dollars i en lignende sag.

 Anklage: J&J skjulte risiko for at udvikle mandebryster

 J&J indgår nyt fodboldsponsorat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier