MedWatch

J&J uden skyld i mandebryster

Der er netop faldet dom i retssagen mod det amerikanske medicinalkonglomerat Johnson & Johnson om risikoen ved lægemidlet Risperdal. J&J var anklaget for at være skyld i en drengs udvikling af bryster efter indtagelse af lægemidlet.

Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

De sad på anklagebænken for at skjule risikoen for at udvikle mandebryster og samtidig være skyld i, at en autistisk dreng udviklede bryster i størrelse 46DD, men nu er det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson blevet delvist frifundet. Det skriver Reuters.

En jury i Philadelphia fandt, at J&Js division Janssen Pharmaceuticals har undladt at advare om, at der er risiko for, at drenge udvikler bryster efter indtagelse af det antipsykotiske lægemiddel Risperdal. Samtidig fandt retten dog ingen sammenhæng i det konkrete tilfælde, hvor sagsøger, den 19-årige William Cirba, havde udviklet bryster. Derfor blev der ikke tildelt nogle skadesomkostninger til sagsøger.

Dette er den anden dom angående Risperdal, som er omdrejningspunktet for næsten 1300 søgsmål i Philadelphia. Sidste måned blev Janssen dømt til at betale 2,5 mio. dollars i en lignende sag.

Anklage: J&J skjulte risiko for at udvikle mandebryster

J&J indgår nyt fodboldsponsorat

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier