MedWatch

Xellia koster Novo A/S 1,3 mia. kr.

Trods et imponerende milliardoverskud i Novo A/S koster investeringen i Xellia en stor nedskrivning.

Foto: LARS KRABBE

Novo A/S, investeringsselskabet bag blandt andet Novo Nordisk og Novozymes, har nedskrevet værdien af selskabet Xellia med 1,3 mia. kr. Det skriver Børsen. Xellia blev ellers "blot" købt for 4,05 mia. kr. tilbage i maj 2013, og dermed er der altså skåret en stor del af værdien af det tidligere norske selskab.

Det er fortsat udfordringer i produktionen, der koster i Xellia, men adm. direktør i Novo A/S, tidligere topchef i Danske Bank Eivind Kolding, vil dog ikke over for avisen kalde opkøbet for en nitte.

"Bestemt ikke. Vi ser det som en forsinkelse. Selskabet har fantastiske produkter på det antibakterielle område," siger han til avisen.

Xellia har fortrinsvist solgt aktive farmaceutiske ingredienser til medicinalselskaber, men arbejder også med at udvikle egne såkaldte fermenteringsbaserede anti-infektionsmidler, der produceres på fabrikker placeret i Danmark, Norge, Ungarn og Kina. Tilbage i sommeren 2014 købte selskabet produktionsfaciliteter i USA af tyske Fresenius Kabi.

 Xellia køber op i USA

 Xellia poster 354 mio. kr. i dansk fabrik 

Novo A/S kom ud af 2014 med et overskud 13,5 mia. kr. mod 10,8 mia. kr. året før, så bortset fra investeringen i Xellia har det altså været et glimrende år for investeringsselskabet.

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier