MedWatch

Medicinalvirksomheder i fælles front mod demens

En række af verdens største medicinalvirksomheder er nu gået sammen i den første venture kapitalfond med fokus på demens. Fonden har allerede rejst et tre-cifret millionbeløb.

Foto: Colourbox

En ny venturekapital, som er dedikeret til at finde måder at forhindre og behandle demens på, har set dagens lys. Fonden er ifølge Reuters den første af sin slags i verden, og den har allerede rejst mere end 100 mio. dollars, 707,20 mio. kr.

Nogle af verdens største medicinalvirksomheder har meldt sig under fanerne i kampen mod demens. Blandt andre har GlaxoSmithKline investeret 25 mio. dollars og Johnson & Johnson har investeret 10 mio. dollars ligesom Eli Lilly, Pfizer og Biogen Idec også er med i fonden, der har fået navnet "The global Dementia Discovery Fund."

Bag fonden står den britiske regering, der selv har investeret 22 mio. dollars.

Det estimeres, at demens, hvoraf Alzheimers er den mest udbredte form, påvirker næsten 50 mio. mennesker i hele verden. Ifølge Alzheimer's Disease International, som er en non-profit interesseorganisation, vil det tal stige til 153 millioner i 2050.

I Danmark forventer man også et mindre boom af ældre, der rammes af demens. Ifølge Alzheimerforeningen er der i dag 90.000 mennesker, der lider af en demens-sygdom, og det tal stiger til 103.000 danskere i 2020. Dermed er demens den hurtigst voksende folkesygdom, og den 5. hyppigste dødsårsag i Danmark.

Demenslandsbyer på dagsordenen

Dansk blodprøve afslører risikoen for demens

Demensforskning: Glem det

Lundbeck søger ny løsning på demensgåden

Fagfolk diskuterer medicin-cocktail mod Alzheimers sygdom

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier