MedWatch

Nordea: En stor og flot Bavarian-aftale

Medicinalanalytiker Michael Novod fra Nordea kalder aftalen mellem Bavarian Nordic og Bristol-Myers Squibb for en rigtig stor og solid aftale.

Foto: Bavarian Nordic, PR

Den aftale, som Bavarian Nordic har indgået med det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb om prostatacancer-midlet Prostvac, der er i fase 3-udvikling, er markant større, end analytikerne hos Nordea Markets havde sat næsen op efter. På aktiemarkedet bliver aftalen dog også belønnet med en kursstigning på ikke mindre end 28 pct.

"Aftalen med Bristol-Myers er noget større end det, vi havde regnet med. Vi havde lagt forventning ind om en total aftaleværdi på omkring 500 mio. dollar, hvor den så viste sig at ligge på knap 1 mia. dollar," siger aktieanalytiker Michael Novod fra Nordea Markets til Ritzau Finans.

Bavarian Nordic har opgjort aftalens samlede potentielle værdi for selskabet til 975 mio. dollar - svarende til 6,5 mia. kr. - hvor 60 mio. dollar udgør en forudbetaling.

"Det er en rigtig, god solid aftale, en rigtig stor aftale, og en høj forudbetaling på lige omkring 400 mio. kr. Med den forudbetaling betaler Bristol-Myers for en del af det fase 3-studie, der har været kørt, og så er resten af aftalen selvfølgelig baseret på klinisk effekt og potentielt salg, hvilket er helt normalt," siger Michael Novod.

Han peger derudover på, at man ikke skal undervurdere mulighederne for et kombinationspotentiale og henviser til de data, som Bavarian Nordic offentliggjorde 24. februar fra et kombinationsstudie med Prostvac og Ipilimumab (Yervoy) fra Bristol-Myers.

"En ting er, at aftalen afhænger af monoterapi-data på Prostvac, men jeg tror, at det er mindst ligeså vigtigt for Bristol-Myers at kunne se, om der er en klinisk aktivitet og dermed vurdere, om man også kan have succes med kombinationer med deres egen immun-onkologi i pipelinen," uddyber Michael Novod.

Trods onsdagens kursstigning i Bavarian Nordic aktien på 28,4 pct. til 271,5 kr. vurderer Nordea Markets, at der er mere at hente i aktien. En række kommende begivenheder kan udløse et yderligere kurspotentiale.

"Der bliver præsenteret en del data på Prostvac, blandt andet de her Yervoy-data på en stor amerikansk cancerkonference i maj, der er yderligere ordrer formentlig på vej fra den amerikanske regering på koppevaccinen, og så er der ebolavaccinen, der er på vej med Johnson & Johnson. Vi mener stadig, at den har en meget attraktiv værdiansættelse," siger Michael Novod.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier