MedWatch

Pengeregn over Genmab-medarbejdere

Endnu er midlerne bundet i warrants, men værdien af incitamentsordningen i biotekselskabet Genmab er opsigtsvækkende. Og der er en potentiel pengeregn på vej til både bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere fra top til bund - også de forhenværende.

Foto: Colourbox

Medarbejdere fra top til bund i biotekselskabet Genmab kan efter landvindinger i udviklingen af kræftlægemidler og skyhøje kurshop se frem til kæmpe gevinster som følge af lukrative incitamentsordninger.

Topchefen Jan van de Winkel ejer allerede aktier for 275 mio. kr., og samlet set har bestyrelse, direktion, de nuværende 170 medarbejdere og tidligere medarbejdere aktieoptionsordninger i form af warrants til en værdi af over 1,2 mia. kr.

Det viser beregninger, som MedWatch har foretaget. Beregningerne er baseret på Genmabs egne oplysninger om udstedte og udnyttede warrants og lukkekursen den 9. februar 2015.

”I Genmab har vi skabt et fantastisk team af ekstraordinært engagerede og kompetente medarbejdere, der arbejder som ét team fokuseret på at opbygge et vedvarende lønsomt biotekselskab ved at skabe produkter, der kan forbedre livet for kræftpatienter. Alle medarbejdere medvirker til Genmabs vækst og fortjener at få del i selskabets fremtidige succes via tildeling af warrants,” skriver Jan van de Winkel i en mail til MedWatch.

Han ejer i dag 590.000 Genmab-aktier, der dels er baseret på udnyttelse af warrants, dels på egen investering i aktien. Herudover har han fået tildelt warrants, der med den nuværende kurs har en værdi på 160 mio. kr. For både topchefen og de øvrige ledere med stor insiderviden i selskabet er der klare begrænsninger for, hvornår de kan sælge deres aktier.

Warrants er en tegningsret, som giver modtageren ret, men ikke pligt til på et senere tidspunkt at tegne nye aktier i virksomheden. Det vil sige aktier, som følger af en aktieudvidelse i virksomheden. Indehaveren af warrants vil opnå en gevinst, hvis markedskursen på de ny aktier er højere end den aftalte tegningskurs.

Genmab udvikler med udgangspunkt i antistoffer, en del af kroppens immunforsvar, lægemidler til behandling af bl.a. knoglemarvskræft, og er en af de største succeser i dansk biotek. Det er sket efter, at Jan van de Winkel i sommeren 2010 blev adm. direktør og vendte hele forretningen rundt – med optionsordninger til bestyrelse, direktionen og samtlige medarbejdere.

Resultatet har været, at kursen på aktien de seneste tre år er steget cirka 1000 procent. Det er en udvikling, der har været med til at sikre bestyrelsesmedlemmer og direktion enorme millionbeløb samlet set, men også mange andre ledende medarbejdere har warrants for millionbeløb. De fleste medarbejdere har, afhængig af deres position og løn, fået tildelt warrants, der har en betydelig værdi i forhold til deres generelle lønninger i dag.

Sådan er værdien af de udestående warrants fordelt i dag:

Kilde: Egne beregninger, kvartalsrapporter

Værdien af medarbejdernes warrants per 31/12-2013 ville se ud som herunder, hvis man anvender lukkekursen d. 10/2-2015. Nogle har selvfølgelig udnyttet nogle af deres warrants og fået tildelt nye, men det har ikke været muligt at opdatere pga. manglende data.

 

Du kan se medlemmer af Genmabs bestyrelse her

 

Genmab i kursrekord efter forrygende halvt år på børsen

SEB: Tror på amerikansk Daratumumab-godkendelse i 2015

Nordea: Genmab-data er rigeligt stærke til registreringsansøgning

Analytiker: Positive Genmab-data

Genmab-studie med potentielt kræftmiddel viser positive resultater

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier